Massage Hälsoförväntad förväntan

Enligt Världshälsoorganisationens (WHO) data var koreanernas hälsosamma livslängd från och med 2016 73 år, vilket är ungefär 9,7 års skillnad från WHO: s normala livslängd på 82,7 år. Det betyder att de i genomsnitt spenderar 10 år på och ut på sjukhus, lider av olika sjukdomar och lever ett svårt gammalt liv utan att vara friska.

När välmående betonas ökar intresset för god mat, gott te, naturen och bland annat massage. Massage är en traditionell behandlingsmetod som har övergått från antiken och nyligen erkänts som en alternativ medicin och används som ett terapeutiskt hjälpmedel. Enligt uppgifter från US National Institutes of Health är massage effektivt för att lindra ångest, depression och sömnlöshet, hantera stress och smärta och hjälpa idrottare att återhämta sig efter träning.

Hur är förhållandet mellan massage och livslängd? Massage är en aktiv kroppskontaktmetod och kan förväntas förbättra en hälsosam livslängd. När huden och musklerna stimuleras av en mild och konstant tryckmassage överförs signalen till centrala nervsystemet genom sensoriska receptorer fördelade under huden och vagusnerven stimuleras för att aktivera det parasympatiska nervsystemet. Det parasympatiska nervsystemet minskar hjärtfrekvensen, blodtrycket och muskeltröttheten i kroppen, aktiverar matsmältningssystemet och återställer psykologisk stabilitet. Moderna människor, som alltid lever i spänning, har ofta denna balans i det autonoma nervsystemet bruten, men massage kan hjälpa dem att hitta sin balans. Detta säkerställer sömn och tillräcklig vila, vilket är viktigt för att främja en hälsosam livslängd, och hjälper till att förbättra känslor som depression och ångest.

Massage förväntas spela en roll i högt blodtryck, vilket hotar en sund livslängd. År 2015 publicerade Journal of the American Society of Hypertension ett intressant 강남안마 dokument med titeln “The Mechanism of Massage Therapy on Blood Pressure – Literature Review.” Denna uppsats avslöjade att massage visar löfte som en adjuvant behandling för hypertensiva eller prehypertensiva patienter. År 2014 publicerade Journal of Human Hypertension en uppsats med titeln “Systematic Literature Review of Massage Therapy for Patients with Essential Hypertension.” Som ett resultat av en analys av 24 artiklar och 1962-patienter med högt blodtryck är det en analys att en kombination av massage och blodtryckssänkande läkemedel kan vara effektivare än att ta enbart blodtryckssänkande läkemedel för att sänka det systoliska och diastoliska blodtrycket. Dessutom, om endast systoliskt blodtryck övervägs, kan massage vara mer fördelaktigt än läkemedelsbehandling.

För äldre, som kan sägas vara de fattigaste i hälsa, är massage ett enkelt sätt att välja. Enligt data från US National Institutes of Health introducerades effekterna av massage för att lindra smärta eller förbättra humör hos cancerpatienter, lindra spänningar hos äldre, minska symtom hos demenspatienter och lindra smärta hos patienter med kronisk ryggsmärta eller huvudvärk.

Modern medicinsk teknik för diagnos och behandling har utvecklats anmärkningsvärt, men verkligheten är att medicinska metoder för förebyggande saknas.

Nyligen har det gjorts många ansträngningar för att transplantera stresshantering, vila, avkoppling och meditation till medicin för detta ändamål, så att hitta ditt eget sätt att bli av med stress och få tillräckligt med vila är första steget till god hälsa.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다